Monday, May 16, 2016

Η Επίτευξη του Φοίνικα του Γιάννη Μαυριτσάκη

Η Επίτευξη του Φοίνικα


phoenixΔημιουργία του Γιάννη Μαυριτσάκη

Σκηνική ανάγνωση / Work In Progress

23 & 24.05.2016, 21.00΄| Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Από τις 16 Μαΐου 2016 η συγγραφέας / σκηνοθέτρια Clémence Weill είναι η φιλοξενούμενη καλλιτέχνις. Μαζί με τον συγγραφέα Γιάννη Μαυριτσάκη και τo συνθέτη Γιώργο Πούλιο θα δημιουργήσουν μια σκηνική ανάγνωση του έργου Η επίτευξη του Φοίνικα του Γιάννη Μαυριτσάκη.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Γαλλικό Ινστιτούτο ξεκινούν μια νέα συνεργασία γύρω από τη δραματουργία. Κάθε χρόνο ένας γάλλος σκηνοθέτης / συγγραφέας είναι καλεσμένος από το Γαλλικό Ινστιτούτο και φιλοξενείται στο θέατρο μαζί με έναν έλληνα θεατρικό συγγραφέα / σκηνοθέτη. Αυτή η συνεργασία οδηγεί σε μια κοινή δημιουργία που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο.
Η αθανασία δεν συμπεριλαμβάνεται στις πληροφορίες του γενετικού μας υλικού, έχουμε όμως κληρονομήσει κάτι σημαντικό από αυτήν: την ανάμνησή της, αλλά και τη δυνατότητα να την επινοούμε.
Στην Επίτευξη του Φοίνικα οι μεταλλαγμένες οντότητες, σεξουαλικά ακόρεστες και ρημαγμένες, οι εξόριστοι του αποκλεισμένου σύμπαντος, οι φωνές των εγκλωβισμένων στοιχειακών με τις επικλήσεις και τον επαναστατημένο λόγο, εξαπολύουν τη φλεγόμενη ουσία τους διεκδικώντας υπόσταση.
Σκηνοθεσία: Clémence Weill
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Εμψύχωση αντικειμένων: Κωνσταντής Μιζάρας
Διαβάζουν: Τάσος Δήμας, Αλεξία Καλτσίκη, Θάνος Παπακωνσταντίνου

No comments:

Post a Comment